Pokrenimo kvart

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

trg-otokara-kersovanija-2012_22

Pokrenimo kvart projekt je Improspekcija usmjeren ka uspostavi intergeneracijskog, interdisciplinarnog i internacionalnog dijaloga prvenstveno kroz improvizaciju u medijima glazbe i plesa.

Polazište svakog djelovanja je „ljudska mjera„, čovjek, stanovnik „kvarta“ koji sa sobom nosi povijest mjesta u sadašnjosti, čija svakodnevica čini identite mjesta i ukazuje na promjene koje su se dogodile kao i na one kojima težimo.

Prvi dio projekta

pokrenimo-staracki-dom-2012_07

Subota, 21. siječnja, 2012. u 12 sati

Dom za starije i nemoćne osobe Maksimir, Hegedušićeva 20

sudjeluju: Ante Krpan, Bruno Isaković, Chris Martineau, Iva Hladnik, Nives Sertić, Sylvain Meret, Tomislav Feller, Zrinka Šimičić Mihanović

Nedjelja, 22.siječnja 2012. u 12 sati

Centar za kulturu i informacije Maksimir

sudjeluju: Ante Krpan, Bruno Isaković, Chris Martineau, Iva Hladnik, Nives Sertić, Svebor Szekely, Sylvain Meret, Tomislav Feller, Zrinka Šimičić Mihanović

Drugi dio projekta

trg-otokara-kersovanija-2012_12

Ostvaren je u suradnji s res urbanae.

Res urbanae je društvena platforma Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja i Zaklade Heinrich Böll kojom se propituju pojmovi zajedništva, zajedničkih dobara, te postojećih i alternativnih struktura i oblika upravljanja društvenim, kulturnim i prostornim resursima u lokalnim zajednicama. U razdoblju od 19. do 21. lipnja 2012. Improspekcije i res urbanae organizirale su niz performativnih akcija na Trgu Otokara Keršovanija s namjerom ukazivanja na potisnute potencijale tog gradskog prostora te na devastiranu urbanu intervenciju Bernarda Bernardija koja ga obilježava. 

trg-otokara-kersovanija-2012_03

Program

Utorak, 19. lipnja 2012. u 19,00 sati

Srijeda, 20. lipnja 2012. u 21,30 sati

Četvrtak, 21. lipnja 2012. u 19,00 sati

Sudjeluju: Bruno Isaković, Makiko Ito, Frederic Lange, Miro Manojlović, Sylvain Meret, Zrinka Šimičić Mihanović

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

natrag