Julyen Hamilton

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

s t v a r a nj e  p l e s o v a – p o e t s k o  b o g a t s v o

29. i 30. studenog 2014., Zagrebački plesni centar

Učenje Julyena Hamiltona istražuje dubinu kreativnog čina i tehniku nužnu da ga prati i podržava. Ono proizlazi iz njegovog iskustva kao solo autora i izvođača, umjetničkog direktora kompanije Allen’s Line te izvođača u brojenim grupnim izvedbama.

Kroz svoj rad Hamilton promatra kako su stvari načinjene i kako funkcioniraju, kako znanje, iskustvo i intuicija mogu biti korišteni pri stvaranju rada koji, svatko ponaosob, želi stvoriti. On prirodno dotiče svijet psihologije, filozofije, kulture, imaginacije i budućnosti. Poslijednjih godina kompozicijski elementi od najvećeg interesa su vrijeme, prostor, dramaturgija, glazba i glas; oni su oblikovali njegovo iskustvo plesača koji stvara i organizira materijal u trenutku izvedbe pred publikom. Suština njegova rada je korištenje tijela i ‘govor’ iz tijela u prostoru, kretanju i vremenu; njegova koordinacija i odnos prema materijalu koji stvara – a onda i prema dijeljenju kroz izvedbu.

Hamiltonova sposobnost da izvuče srž i prenese suštinske principe omogućava plesačima različitih iskustava da se uključe u njegovu metodologiju.

www.julyenhamilton.com
www.allensline.com

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

natrag