Aleksandra Janeva Imfeld

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

PREPREKA kao razlog da se ne stane

Od 11. do 15. listopada 2010.

radionica-2010_06

‘U mojoj zadnjoj predstavi koristili smo različite vrste prepreka kako bismo otvorili mogućnosti za kretanje na način koji nije blizak nama. Prepreke su tu kao razlog da se ne stane, nego krene dalje…’

Radionica počinje zagrijavanjem, uglavnom na podu, u kojem ćemo raditi na postavi tijela, prvenstveno kostiju, kako bi se lakše kretali kroz prostor i osvijestili mišiće koje manje koristimo. Tako zagrijani krenut ćemo u prve improvizacije koje se bave tijelom i onim njegovim potencijalima koje nismo naviknuti koristiti. Fokusirat ćemo se na specifične točke na tijelu kao inicijatore pokreta, a ne samo na različite dijelove tijela. Uz par zadataka otvarat ćemo mogućnosti za konstruiranje ili koreografiranje neke cjeline, te za međusobno gledanje i detektiranje mogućih navika koje su se ‘uvukle’ u naše tijelo, a da ih nismo svjesni. Pokušat ćemo raditi s njima, kao i s njihovim suprotnostima te time proširivati vokabular koji koristimo kao izvođači.

Radionica je otvorena za sve nivoe plesača, glumaca, akrobata, perfomera, umjetnika iz drugih medija ili jednostavno za sve one koji imaju interes za tijelo i pokret kao nešto što otvara prostor za kreaciju. 

Aleksandra Janeva Imfeld rođena je u Makedoniji 1975. Nakon završene Škole za suvremeni ples ‘Ana Maletić’ u Zagrebu, pohađa plesne akademije u Bruggeu i Liegeu u Belgiji. Dobila je stipendiju sa Jennifer Mueller kompanijom u New Yorku i kao Dance web student u Beču. Plesala je u Studiju za suvremeni ples, Zagrebačkom plesnom ansamblu te Badco. u Zagrebu s kojima je napravila svoju prvu koreografiju i dobila Grand Prix u Luxemburgu. U Njemačkoj je radila s Ismaelom Ivom i Anom Mondini, u Francuskoj sa System castafiore i u Belgiji s Brice Lerouxom, Davidom Hernandezom, Melanie Munt i Dolores Hulan.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

natrag