Jana Schildt

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

IMG_8889

Otjelovljena transformacija sukoba

Nedjelja 5.11. 11-17h
Polukružna dvorana, Teatar ITD, Savska 25

Improspekcije2017

Na ovoj radionici istraživat ćemo somatski pristup transformaciji sukoba. Cilj je otkrivanje potencijala za konstruktivnu promjenu u sukobima te učenje praktičnih vještina za njihovu transformaciju koja polazi od tijela.

Promatrat ćemo kako se sukob manifestira u tijelu te kako tijelo, s druge strane, može postati resurs za njegovu preobrazbu. Principi i tehnike medijacije bit će isprepleteni s vježbama za osvještavanje tijela: s ciljem podržavanja empatije i promjene perspektive kroz tjelesno iskustvo. Kako tjelesno iskustvo može biti temelj za promjenu perspektive? Kako somatski poticati i podržavati iskustvo empatije?

Dobrodošli su polaznici s različitim društvenim, pedagoškim i umjetničkim pozadinama. Cilj radionice je, stjecanje novih iskustava i vještina, ali i susret, razmjena i zajedničko učenje ljudi iz različitih područja djelovanja u kojima je moguća primjena stečenog znanja.

Jana Schildt je medijatorica, s doktoratom iz Mirovnih studija, te zaljubljenica u ples i pokret. Istražuje somatski pristup u medijaciji sukoba (od međuljudskih do međunarodnih). Zanima ju manifestacija tijela u sukobu i kako nas cjeloviti pristup, onaj koji uključuje tijelo i um, može podržati u konstruktivnom razrješenju sukoba. 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////