Madalina Dan

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

IMG_9593

Agencija Dodira

Petak 10.11. 18-20h i subota 11.11. 10-14h
Multimedijalna koliba, Buconjićeva 39

Improspekcije2017

Ovo kratko istraživanje/radionica je prilika da Madalina Dan s polaznicima podijeli svoju metodologiju rada s dodirom (koja uključuje dodir kao koreografsko sredstvo) te konkretna iskustva i znanja sakupljena kroz višegodišnji rad The Agency of Touch.

Prvi dio usredotočit će se na blagotvorni i terapeutski učinak dodira kao integrativnog i direktnog načina povezivanja s osjetilima.

Drugi dio bit će poziv sudionicima na dijalog o umjetničkom i društvenom angažmanu, te alatima i strategijama rada s njima. U svom radu. Madalina izvlači tijelo, somatski pristup i koreografske postupke iz konteksta umjetnosti/plesa, estetike i istraživanja kako bi veća i socijalno raznolikija populacija od njih imala koristi.

Dobrodošli su polaznici s različitim društvenim, pedagoškim i umjetničkim pozadinama. Želja autorice je da ovo bude susret ideja i rezultata umjetničkog kao i društvenog angažmana te mjesto za razmišljanje o političkoj dimenziji križanja ta dva aspekta ljudskog djelovanja.

Madalina Dan je rumunjska plesna umjetnica koja ima MA iz koreografije s Umjetničkog sveučilišta u Berlinu (UdK Berlin). The Agency of Touch je njen diplomski rad. Počevši kao balerina, educirala se i bavila različitim područjima suvremenog plesa, koreografije i dramaturgije. Živi i radi u Bukureštu i Berlinu.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////