ImproPERFORMANCE

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

2008_7

10. ožujka 2008. u 20 sati

Galerija Bačva, HDLU, Trg žrtava fašizma

Kipar Denis Tricot i glazbenik Neven Krajačić nastavljaju suradnju započetu na festivalu Improspekcije2007. Tijekom izvedbe, koja spaja (ra)stvaranje skulpture i koncert, bez unaprijed pripremljenog materijala, isključivo se oslanjajući na vlastite umjetničke izraze, oni kroz improvizaciju nastoje testirati svoju otvorenost te komunicirajući različitim jezicima (skulptura/prostor-zvuk/vrijeme) traže mogućnost zajedničkog nazivnika.  

Denis Tricot francuski je kipar i improvizator. Kao vjerni sljedbenik ideje interdisciplinarnosti, oduvijek je svoj rad vezao uz javnu izvedbu. Od 1994. improvizira s drvenim lukovima stvarajući dinamičke konstrukcije u isto vrijeme i u istom prostoru s plesačima, glazbenicima i glumcima. Osim toga radi i skulpture vezane najčešće uz arhitekturu ili javni prostor. Od 2001. surađuje s plesačicom Zrinkom Šimičić, glazbenicima Vaniom Dombrovszkym, Chris Martineau, Éricom Cordierom, Pascal Battusom, piscem Rémi Checchettom, glumicama Claire Truche i Patriciom Capdevielle, koreografkinjom Julie Desprairies.  

Neven Krajačić je diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, na Zavodu za elektroakustiku. Od 1996. aktivno se i isključivo bavi slobodno-improviziranom glazbom. Kao perkusionist razvio je niz specifičnih tehnika sviranja instrumenta. Djeluje samostalno i kao član Duo Brio. Redovito nastupa na međunarodnim festivalima (Earwing festival, Festival Žedno uhol, NO jazz). Koautor je i jedan od izvođača u strukturiranoj improvizaciji Kratki program br.1 te jedan od osnivača i predsjednik udruge CRTA.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

natrag